Lidmaatschap

Schieten is een uitdagende en interessante sport. Schieten is uiteraard niet te vergelijken met actiesporten zoals voetbal, volleybal, tennis en dergelijke; het is immers een concentratiesport. De concentratie en zelfbeheersing die een schutter bij elk schot dient op te brengen is bijzonder hoog. Techniek, zelfbeheersing en concentratie in combinatie met een goede algemene lichamelijke basisconditie zijn van belang in de schietsport. Leeftijd speelt in mindere mate een rol. Schieten is een individuele sport: de schutter zelf is verantwoordelijk voor zijn resultaten. Iedere schutter is daarom ook zijn eigen, grootste tegenstander. Met training, doorzettingsvermogen en goed materiaal is iedereen in staat om een redelijk niveau te behalen.

En waarom juist bij een gilde?
Binnen het gilde staat broederschap centraal. We komen regelmatig samen, nemen deel aan verschietingen/evenementen en ondernemen samen activiteiten. Vaak samen met de andere schietverenigingen en gildes in de regio. Er is veel ruimte voor de leden om hieraan op zijn eigen wijze invulling te geven. We vormen een bonte groep mensen, met elkaar verbonden door het gilde en de gezamenlijke interesse in de schietsport.
Het gilde kent heel oude tradities, zoals: de gilde kleding, het koning-schieten, de teerdagen en (indien een lid dit wenst) een begrafenis met gilde-eer.

Heeft u belangstelling in ons Gilde, wilt u kennis maken met de schietsport en/of overweegt u een lidmaatschap? Neem dan contact met ons op voor meer informatie, of kom langs tijdens onze trainings-dagen of verschietingen. Er wordt getraind op dinsdag avond.

Agenda St Jan


 • zondag 25 augustus- dinsdag 27 augustus
  Feest cafe de valk, Wernhoutseweg 135, 4884 AT Wernhout, Nederland

 • maandag 2 september- dinsdag 24 september

 • donderdag 5 september- maandag 9 september
  Feest cafe de valk, Wernhoutseweg 135, 4884 AT Wernhout, Nederland

 • donderdag 19 september- maandag 23 september
  Schijf, Nederland

 • zondag 22 september- dinsdag 24 september
  Feest cafe de valk, Wernhoutseweg 135, 4884 AT Wernhout, Nederland