Rabo ClubSupport: stem op ons!

Van 5 tm 27 september is het weer mogelijk voor alle leden van de Rabobank om hun stem uit te brengen (De Zuidelijke Baronie, kies Gilde Sint Jan Wernhout). Uw steun draagt bij aan het onderhouden van onze banen en het organiseren van activiteiten voor de leden. Daarnaast zetten we uw bijdrage in voor het houden van onze jaarlijkse Plant verschieting Hierbij is iedereen welkom, ook als u geen lid bent van het Gilde. Interesse? We zien u graag.

Keizer Toon de Beer overleden

Op vrijdag 29 juli jl. heeft Gilde St Jan de laatste eer bewezen aan onze Keizer, Toon de Beer. 

Met het overlijden van Toon de Beer is een einde gekomen aan een bijzonder tijdperk. In 1970, 1974 en 1978 schoot Toon Koning, waarmee hij de vacante titel Keizer verkreeg. Dit is een functie voor het leven. Een die Toon met zeer veel enthousiasme bijna 43 jaar lang heeft ingevuld. 

Toon was een Gildeman in hart en nieren. Het Gilde kon altijd op hem rekenen tijdens de 58 jaar van zijn lidmaatschap.
Naast zijn functies als Koning en Keizer heeft hij zich in het bijzonder ingezet voor de Jaarmarkt. Sinds 2018 heeft het Gilde St. Jan zelfs een verschieting in zijn naam: de Toon-de-Beer verschieting. Met een bijzondere kaart, waarbij iedereen kan winnen, een wisselbeker als felbegeerde prijs. 
Ook regionaal was hij betrokken bij de Gildes, als bestuurslid van Kring Baronie en Markiezaat en secretaris van de Flobert Schutters Kring Baronie. 

Toon was een prachtig mens, een zeer waardevol lid van ons Gilde. We zullen hem missen. 

Teerdag met jubilaris

Dit jaar genoten wij op 24 juni van een mooie teerdag. Onze jubilaris André Billet, 50 jaar lid, werd uitgebreid in het zonnetje gezet.